13 februari 2007

Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? (tip 1)

"Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?", elke webmaster heeft er slapeloze nachten van. En toch is het allemaal niet zo moeilijk, het is gewoon een kwestie van enkele regels toepassen en het is vooral 'doen'. Niet denken, DOEN! Niet dat je geen plan moet hebben, maar met enkel een plan ben je niks. Je moet het ook uitvoeren en blijven uitvoeren, en daar loopt het vaak mis. Zoekmachinemarketing is dan ook vechten tegen de tijd, geduld is absoluut noodzakelijk.

Tip 1 om meer bezoekers op jouw website te krijgen is gewoon om je aan te melden bij forums en actief deel te nemen aan discussies. Niet zomaar eender welk forum natuurlijk, maar groepen die gerelateerd zijn met het onderwerp van jouw website en waar je iets te vertellen hebt. Bij de meeste van die fora heb je de mogelijkheid om het adres van jouw website mee op te nemen en dat maakt het natuurlijk interessant. Deze links zijn héél goed voor jouw ranking. Je maakt zo linken op website met content die gerelateerd zijn aan de content van jouw website. En je hebt alles zelf onder controle! Reken zelf maar uit, één post per week levert maar liefst op jaarbasis 50 links op! Hoeveel inkomende links heeft jouw website momenteel?

Ik wil echter wel benadrukken dat het wel de bedoelig is dat je dit kan doen op fora waar je iets zinnigs heb te zeggen. Maar aangezien het fora betreffen met hetzelfde onderwerp als jouw website zou dat geen probleem mogen zijn. Zomaar accounts aanmaken en berichten posten zonder enige meerwaarde is op lange termijn geen goede oplossing en naar alle waarschijnlijkheid zal je (en terecht) snel geweerd worden van het forum.

Bijkomend bij deze techniek is dat je ook vaak mensen leert kennen die met hetzelfde bezig zijn en dat opent dan ook weer mogelijkheden. Dus gewoon doen! Veel succes

Geen opmerkingen: